25-04-10

Verslag KFCO Gent- KSK Lovendegem

KFCO Gent – KSK Lovendegem 2-3

 

KFCO Gent: Janssens, Vanderwee, De Jaeger, Verniest, Vanhaelen, Bunens, Verheuge (’72: De Smet), Speeckaert, De Meester, De Bruycker, Verhaegen (’67: Espinoza)

 

KSK Lovendegem: De Paepe, Baeten, Dolleslaegers (’59: Verbelen), Degrande, Madou, Bouchaala, Kalkan (’75: Van Overschelde), Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong (’90: De Witte).

 

Geel: Verniest, De Bruycker en De Meester (KFCO).

 

Doelpunten:  ’17: Verhaegen 1-0, ’18: Sucaet 1-1, ’32: Kalkan 1-2, ’36: Sarpong (pen.) 1-3 en ’41: Speeckaert (pen.) 2-3.

 

Typische eindeseizoenswedstrijd op een zeer hobbelig veld. Lovendegem maakte het verschil vanaf het kwartier en kon in een slappe tweede helft die voorsprong zonder veel problemen handhaven.

 

Het eerste kwartier gaf niks. Op het kwartier kopte Bunens na een hoekschop net naast. Twee minuten later kon Vanderwee diep gestuurd worden die van aan de achterlijn Verhaegen bediende die snoeihard in doel trapte. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong: een hoekschop van Lovendegem werd afgeweerd maar terug het pak in gestuurd waar Baeten met het hoofd verlengde tot bij Sucaet die doelman Janssens lobde: 1-1.

 

Op de 24e minuut kwam Sarpong net te kort op een scherpe voorzet van Dolleslaegers. Drie minuten later bediende Degrande Dolleslaegers maar die besloot naast en over voor doel. Net over het halfuur slaagde Lovendegem er in de bal te veroveren in het middenveld en Kalkan kreeg de bal aan de zestien en knalde vol op de slof in de winkelhaak voor Janssens: 1-2. En vier minuten later werd Dolleslaegers diep gestuurd die langs de achterlijn soleerde maar het been van Verniest op de weg vond. Penalty die Sarpong rustig voorbij Janssens trapte: 1-3.

 

Dolleslaegers voerde het nummertje van daarnet 2 minuten later nog eens op maar zijn voorzet caramboleerde via een verdediger in de handen van Janssens. Aan de overzijde ging De Bruycker bij Sucaet over het been en ook hier strafschop, die door Speeckaert voorbij De Paepe werd getrapt: 2-3.

 

Kruidden de doelpunten de eerste helft nog, de tweede helft was vooral kansarm. Pas na 10 minuten zagen we een schot aan beide zijden met een beetje dreiging. Na 22 minuten stuurde Martens de ingevallen Verbelen diep die Sarpong bediende aan het penaltypunt maar de Lovendegemse topschutter kon de bal niet controleren. Een inzet van de ingevallen Espinoza na een voorzet van Bunens ging in hoekschop.

 

Pas naar het einde kwam er wat meer inzet: na 37 minuten ging Martens aan de haal maar besloot op de voeten van Janssens. Aan de overzijde ging Vanderwee aan de haal en diens voorzet bereikte Espinoza die niet voorbij Baeten raakte. Drie minuten later stuurde Martens Verbelen diep maar ook die besloot op de thuisgoalie. En het was Vanderwee die in de slotminuten dé kans kreeg op de gelijkmaker maar hij knalde vrij voor doel ruim over. De wedstrijd duurde uiteindelijk 95 minuten.

 

Voor KFCO Gent is het seizoen voorbij. Lovendegem kijkt uit naar de loting van maandag. In 2e A is Destelbergen kampioen en spelen Lovendegem, Sint-Denijs en LS Merendree de eindronde. Pineut van de dag is Aalter, dat na de nederlaag op Sint-Denijs, met lege handen achterblijft.

 

Andere ploegen voor de eindronde zijn: Zingem, Geraardsbergen en Munkzwalm (B-reeks) en KSK Lebbeke, Oudegem en Melsele (C-reeks). De trekking volgt maandag en volgende zondag volgt een eerste barragematch waar 2 van bovenvermelde ploegen.

 

SK Vinderhoute verloor de laatste thuiswedstrijd met 0-1 tegen Sparta Gent maar dat had geen betekenis meer.

 

Lovendegem eindigt zesde dit jaar en Vinderhoute vierde.

19:10 Gepost door Geert Neirynck in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ksk lovendegem, sk vinderhoute |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.