02-05-10

Lenteconcert LOKO

Het is ondertussen de elfde editie van het lenteconcert van LOKO. Na de verhuis naar de parochiezaal is het concept toch enigszins gewijzigd: er zijn 2 edities, ook al omdat de zaal niet de massa toelaat van vroeger. Maar die parochiezaal is voor LOKO toch geen echt alternatief.

Dat LOKO is een enthousiaste groep met een begeesterende dirigent Kris Van Hoorebeke die er duidelijk voor kiezen voor amusement en ook kansen geven aan iedereen. Het is altijd leuk om de kleine toetertjes en blazertjes (een aantal kunnen zich bijna verstoppen achter hun instrument) maar ook de startende volwassenen bezig te zien. Ze kregen alle ruimte om te laten zien wat ze konden in het eerste deel toen vooral zwoele zuiderse dansen (Tango, Cha cha cha, rhumba en Can Can) passeerden alsook Jazz-klassiekers.

Het tweede deel stond in het teken van ons vlakke land en meer bepaald dat stukje dat Sleine wordt genoemd met de groep Aardvark. Ik had al wel eens gehoord van die groep maar ze nog nooit in actie gezien. Blues is normaliter niet echt mijn ding maar Aardvark weet het met zo'n aanstekelijke humor te brengen en dat te koppelen aan een Tamboer-traditie, dat het onmogelijk is om het niet goed en leuk te vinden. Ook de arrangementen van LOKO zijn een mooie aanvulling.

Kortom: een heel geslaagde avond. En ik denk dat de ongeveer 150 aanwezigen van gisteren en die van vandaag dat zeker zullen beamen.

16:33 Gepost door Geert Neirynck in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: loko |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.