04-05-10

Wordt er wel elektronisch gestemd?

U zal het ongetwijfeld wel merken: deze blog gaat weer naar verkiezingsregime. Of ik nu kandidaat ben of niet maakt voor mij immers geen enkel verschil. Organisatie is en blijft organisatie. Maar het is wel de eerste keer in de ruim 10 jaar dat ik als secretaris fungeer dat ik met dergelijke vervroegde verkiezingen te maken heb. En wat voor een verkiezingen!

Zijn ze rechtsgeldig? Er is géén oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde. In die mate dat de gerechtelijke wereld zich vragen stelt of ze wel mogen meewerken aan die verkiezingen. Ergens begrijp ik die mensen wel: kan men iemand verplichten om iets onwettig te doen?

Is Brussel-Halle-Vilvoorde die crisis waard? Voor een Lovendegemnaar betekent het dossier ogenschijnlijk niks. En toch. Brussel-Halle-Vilvoorde is het resultaat van wat men hier een staatshervorming durft te noemen. Much to little to late, zeggen ze in het Engels. Decennialang heeft men die staat proberen hervormen maar nu blokkeert Brussel alles. En waarom? Omdat die Franstaligen weigeren om zich aan te passen. We verwachten het van al die vreemdelingen die hier wonen maar blijkbaar mogen we 't niet vragen van die villabewoners in Tervuren, Overijse en Grimbergen. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat het enkel rijkaards zijn: heel wat Franstalige Brusselaars zonder veel centen ontvluchten de stad. Kijk maar eens hoeveel steuntrekkers er in Oostende wonen die van Brussel komen. De splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde is een teken dat wij van de Franstaligen hetzelfde verwachten dan van alle anderen die hier komen wonen: LEER NEDERLANDS. Wij bepalen immers - helaas minder en minder - wat er in ONS land gebeurt. En of dat nu Overijse is of Lovendegem, dat maakt niks uit.

Maar die verkiezingen. Vandaag zie ik dit artikeltje: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

Geert Bourgeois die er aan twijfelt of we de computers nog wel zullen kunnen gebruiken. Ik ben er ondertussen ook al 2 keer over tussengekomen op de gemeenteraad want bij de laatste verkiezingen (in 2009 - voor wie het zou vergeten zijn) waren er al merkelijk meer incidenten en vooral ergere incidenten met die dingen. In Knesselare zullen ze het nog wel weten. Bourgeois bevestigt mijn vrees voor de komende verkiezingen: als die dingen hun kuren krijgen kan alles in het honderd lopen.

Dit gezegd zijn: ene Guy VRHFSTDT beloofde dat we in 2007 overal met spiksplinternieuw elektronisch materiaal gingen stemmen. We gingen de Amerikanen eens laten zien hoe Belgium het allemaal ging regelen. Wij wachten nog altijd. Vooral omdat men in Wallonië vindt dat het teveel geld kost. Misschien maar eens gaan flitsen wie er te snel stemt zeker? En een nieuwe transfert organiseren?

Maar in alle eerlijkheid: dan misschien toch beter ponskaarten dan versleten computers. Of nog beter: papieren. Dan kan iedereen die geen zin heeft om te stemmen nog altijd creatief zijn gang gaan. Niet dat het zo verstandig is. Uw belastinggeld kan ook perfect zonder uw mening gebruikt worden. Maar als het helpt... waarom niet?

 

 

 

18:52 Gepost door Geert Neirynck in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.