07-05-10

Verslag HG Appels - KBC Lovendegem

HG Appels - KBC Lovendegem 13-6

KBC Lovendegem:  De Bouvre, De Meyer, Van Heule, Goethals, Deham, Cornelis, Van Eeckhout, Snoeck.

Doelpunten KBC: 3: De Meyer, 2: Snoeck, 1: Cornelis.

Een versterkt Appels liet KBC één periode uitlopen maar maakte in de tweede helft de klus af. KBC heeft nu nog 2 wedstrijden om alsnog de promotie af te dwingen naar eerste nationale.

De wedstrijd begon alvast schitterend voor de bezoekers: al na 1 minuut kon Snoeck een een-tweetje met Van Eeckhout verzilveren. En twee minuten later stuurde diezelfde Van Eeckhout De Meyer diep die de 0-2 op het bord bracht. Een minuutje later scoorde de thuisploeg een frommelgoal maar dat hield de bezoekers niet tegen: nog eens twee minuten later een lange actie van De Bouvre die door Cornelis in doel werd verlengd. En nog eens 3 minuten later stuurde kon De Meyer op aangeven van Van Eeckhout de meer dan verrassende 1-4 tussenstand aantekenen. Appels punterde nog eens tegen de paal.

Een sein voor de thuisploeg om druk te zetten maar de kansen afwerken was er nog niet bij. Enkel na een balverlies van Van Heule kon de thuisploeg terugslaan en de 2-4 aantekenen.

De tweede periode samenvatten gaat vrij snel: Appels drong KBC terug op de eigen helft maar slaagde er niet in om echt te dreigen. Na 6 minuten kon Appels evenwel tegen scoren na opnieuw balverlies, ditmaal bij doelman De Bouvre. KBC kreeg ook nog een kans om verder uit te lopen maar een combinatie De Meyer - Deham werd door Cornelis niet in doel gewerkt.

Maar de derde periode was andere koek. KBC liep al onmiddellijk op de gelijkmaker. Op vijf minuten ging de stand van 3-4 naar 7-4. De thuisploeg was dodelijk efficiënt op de counter. KBC kon nog even dreigen toen De Meyer onderuit werd gehaald en na veel tumult en gele kaarten - het was ook een cupmatch - een strafschepcorner kreeg maar die werd gemist. De daaropvolgende vrije trap voor doel werd in de muur geschoten en het lege bezoekende doel kreeg onmiddellijk een nieuw doelpunt te slikken. En de periode eindigde helemaal dramatisch toen de thuisploeg op counter er ook nog 9-4 van maakte.

In de vierde periode ging het festival verder: al werd de eerste kans nog gemist, na 3 minuten kon een verre bal in doel gekopt worden: 10-4. Van Eeckhout vond nog eens de paal en aan de overzijde werd de paal in één fase zowaar 2 keer geraakt. Pas halfweg kon KBC nog eens terugslaan: Snoeck kon een actie van Van Eeckhout afwerken. En KBC kon de enige schepcorner ook nog verzilveren: De Meyer voor de 10-6. Maar dat kon niet beletten dat de thuisploeg in de slotfase de pil nog wat zwaarder maakte en er 13-6 van maakte.

KBC is de bonus van drie punten dus al kwijt. Er staan drie ploegen aan de leiding: KBC, Appels en Maldegem, dat een forfaitzege krijgt van Tradecom Zwalm. Het is die ploeg die volgende week naar de sporthal van Lovendegem komt.

 

23:55 Gepost door Geert Neirynck in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vmf, kbc lovendegem |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.