09-05-10

Verslag LS Merendree - KSK Lovendegem

LS Merendree - KSK Lovendegem 1-2 (n.v.)

 

LS Merendree: Remue, Matthys ('61: Van Slycke), De Wispelaere ('71: Verstraete), Semaesse, Vermeersch ('96: De Jaeger), Ponnet, Taerwe, Geirnaert, Dedoncker, De Wulf, Helderwert

 

KSK Lovendegem: De Paepe, Baeten, Dolleslaegers ('65: Verbelen), Degrande, Filiz ('92: Van Overschelde), Madou, Bouchaala, Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong ('59: Kalkan).

 

Geel: Helderwert,Geirnaert (LS), Martens, Cuzet en Kalkan (L).

 

Doelpunten: '2: Cuzet 0-1, '13: Ponnet 1-1, '92: Kalkan 1-2

 

Lovendegem heeft een gevaarlijke klip omzeild in strijd voor promotie naar eerste provinciale. LS Merendree op eigen terrein is immers geen makkelijke klant maar het fysiek sterkere Lovendegem haalde het van de grotere duelkracht en treft komende donderdag KSK Lebbeke.

 

Bij Lovendegem mocht verloren zoon Cuzet terug aantreden en die liet zich bij een eerste kans onmiddellijk opmerken: Martens stuurde hem diep en Cuzet besloot naast Remue in doel: 0-1.We waren 2 minuten ver.

 

Merendree reageerde vanaf de 10e minuut: De Paepe moest attent zijn op een poeier van Taerwe. Drie minuten later werd Taerwe diep gestuurd en die zette voor tot aan de 2e paal waar Ponnet in doel kopte: 1-1. Het was Merendree die nu poogde op voorsprong te komen: Ponnet kon profiteren van een misverstandje in de Lovendegem-verdediging om Matthys diep te sturen en die kon in 2 tijden niet scoren: eerst knalde hij op de vuisten van De Paepe en de rebound werd naast besloten. En twee minuten later moest De Paepe een dreigende voorzet van De Wispelaere in hoekschop tikken.

 

Rond de twintigste minuut nam Lovendegem de match terug in handen maar zonder dat er kansen kwamen. Merendree speculeerde op de counter. Rond de 25e minuut dwong Helderwert met een hard schot De Paepe tot een parade. 7 minuten later claimde de thuisploeg een penalty toen Baeten te kort terug legde op De Paepe en die bij het uittrappen op Matthys botste. Ref Arys vond het geen penalty waard. Op de 39e minuut voerde Cuzet nog een nummertje op dat hij besloot met een knal op de vuisten van Remue.

 

Die Cuzet opende de debatten na de rust en besloot van aan de 16 net naast. Aan de overzijde kopte Vermeersch na 10 minuten net naast. Rond het uur begonnen de ploegen te wisselen en de ingevallen Kalkan was op het uur te verrast om een hoekschop in doel te koppen.Drie minuten later volleerde Degrande van aan de 16 net naast. De Paepe moest attent zijn op een verre vrije schop van Taerwe die onder de lat dreigde te vallen.

 

Lovendegem begon druk te ontwikkelen, in het bijzonder het middenveld drukte de thuisploeg weg zonder dat er direct grote kansen kwamen.Op het halfuur schoot Degrande nog eens net naast. Een minuutje later moet Remue op tijd tussenkomen toen een 1-2 Verbelen-Cuzet de eerste alleen voor doel bracht. Die druk gaf ook ruimte aan Merendree: De Paepe had aardig moeite met een stuiterend schot van Verstraete. Ook Van Slycke besloot nog een kans over. Aan de overzijde ging Verbelen nog eens alleen af op Remue maar besloot voorlangs. En als aan de overzijde De Paepe - die aardig moest incasseren in deze wedstrijd - onder de bal doorging moest de inzet van Verstraete van de lijn gehaald worden. Tot slot moest Remue een vrije schop van Madou uit doel slaan. Verlengingen dus.

 

In die verlengingen kon Lovendegem als eerste dreigen en scoren: Cuzet bediende Kalkan aan de 16 en schoot in de korte hoek voorbij Remue: 1-2. En de ingevallen Van Overschelde dwong Remue tot een parade. Veel was er niet te beleven verder: pas na 10 minuten kon LS nog eens dreigen: Dedoncker werd diep gestuurd maar die knalde tegen de billen van Hennebert. Kalkan devieerde nog eens een vrije trap van Martens net naast en de gelijkmaker van Dedoncker werd afgekeurd wegens buitenspel.

 

In de tweede verlenging moest De Paepe attent zijn op een volley van Verstraete. Hennebert zette zich nog eens door en bediende Verbelen maar die trapte naast de bal. Merendree ging dan wel drukken maar dat gaf vooral scrimmages voor het Lovendegem-doel en de bezoekers konden op de counter loeren: Net voor het einde kreeg Verbelen nog de kans om de score op te drijven maar besloot alleen voor Remue naast. Merendree kon niet meer dreigen: een laatste hoekschop werd naast getrapt.

 

19:41 Gepost door Geert Neirynck in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ksk lovendegem, ls merendree |  Facebook |

Commentaren

Dag Geert

Blij jouw verslag zo snel te kunnen lezen.
Nu duimen voor donderdag.

Gepost door: hans neirynck | 09-05-10

De commentaren zijn gesloten.