11-05-10

Stemmen bij volmacht in Lovendegem

Heel wat mensen hebben al laten weten dat ze op 13 juni onmogelijk kunnen gaan stemmen. Daarvoor bestaan volmachten.  Even kort overlopen hoe het juist allemaal in zijn werk gaat.

Een aantal krachtlijnen van in het begin:

1. Iedereen kan volmacht geven aan iedereen. Het moet dus geen familie zijn. Wie dat vraagt aan ons zullen wij een stemmer zoeken om uw stem te laten gelden! Het is ook niet nodig dat die persoon uit uw gemeente of stad komt. Hij of zij moet wel mogen stemmen uiteraard.

2. Er mag maar één volmacht per persoon gegeven worden.

3. Een aantal basisdocumenten mag U niet vergeten als U stemt met volmacht:
uw eigen paspoort en stembrief, de stembrief, de volmacht en het attest van de persoon waar U voor gaat stemmen. In géén geval het paspoort!

U ziet hier attest in het vet staan. Nu dat kunnen volgende documenten zijn:

a. doktersbriefje  als U niet kan stemmen om medische redenen. Dat krijgt U van uw dokter.

b. attest van de werkgever: sommige mensen moeten op 13 juni gaan werken. Ze kunnen daarvoor een attest krijgen van de werkgever.

c. attest van de burgemeester: wie in het buitenland verblijft moet een attest krijgen van de burgemeester. U kan dit attest afhalen tot ZATERDAG 12 JUNI 12.00 op het Gemeentehuis bij de DIENST BURGERZAKEN. Dat attest kan op 2 manieren gekregen worden: ofwel door voorlegging van een bewijs (reservatie van een vliegtuigticket, hotel,...) of door een verklaring op eer. Let wel: in heel wat gevallen worden die attesten maar uitgereikt tot een paar dagen voor de verkiezingen. Neem hoe dan ook contact op met de gemeentelijke of stedelijke diensten hieromtrent!

Dat attest hoort samen met een volmachtdocument.

In bijlage vindt U de volledige volmacht. Voor de gevallen a en b volstaat de eerste bladzijde. In het geval van c drukt U het volledige bestand af. De verklaring op eer kan U altijd nog laten vallen.
Klik hier voor de bijlage.

17:27 Gepost door Geert Neirynck in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen, volmachten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.