13-05-10

KSK Lovendegem - KSK Lebbeke 1-4 (n.v.)

KSK Lovendegem: De Paepe, Baeten, Degrande, Filiz, Madou (’77: Van Overschelde), Bouchaala, Verbelen (‘73: Kalkan ), Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong (‘56: Dolleslaegers ).

KSK Lebbeke: Sen, Verbert, Willems, Janssens, De Cock, Dooms, Van Damme, Froja (’75: Van Der Bruggen), Berckmoes (’63: Van Impe), Bihi (’112: Duym), Foket.

Geel: Hennebert, Baeten (Lo), Berckmoes, Foket, Van Der Bruggen.

Rood: '90: De Cock (Le): 2 X geel

Doelpunten: ‘74: Dooms 0-1, ‘80: Degrande 1-1 (pen), ‘99: Bihi 1-2, ‘114: Van Der Bruggen 1-3, ‘118: Van Impe 1-4.

Voor Lovendegem zit de eindronde voor promotie er op: er wacht nog minstens één jaar in tweede provinciale. Waar de thuisploeg vorige zondag de veldslag fysiek kon winnen, bleek KSK Lebbeke met een man minder de thuisploeg de baas in de verlengingen.

Hoog bezoek in de tribunes: naast gewezen trainer Jean-Pierre Buyle (nu Deinze) ook Aimé Antheunis. De eerste helft werd in hoog tempo afgewerkt maar dat gaf relatief weinig kansen. In het eerste kwartier trok Lovendegem het laken naar zich toe maar in het eerste kwart konden we alleen een vrije trap van Madou in de handen van Sen noteren en aan de overzijde moest Hennebert tussenbeide komen op een gevaarlijke voorzet.

De bezoekers namen de rest van de helft voor hun rekening: na 22 minuten moest De Paepe de bal bemachtigen in een kluwen van spelers voor zijn doel. Vier minuten later kraakte Froja zijn volley na een goede voorzet waardoor De Paepe er geen problemen mee had. Na 37 minuten glipte Van Damme door de buitenspelval maar besloot naast en over voor De Paepe. Drie minuten later ging Froja door die buitenspelval maar besloot voor De Paepe voorlangs. En ook Janssens werd kort voor de rust in extremis afgehouden door de thuisverdediging.

Lovendegem begon overtuigender aan de tweede helft: na 4 minuten zette Madou voor een Cuzet kopte naar de hoek waar Sen met een reflex de bal in hoekschop duwde. 2 minuten later moest Van Damme diezelfde Cuzet in extremis afhouden na een voorzet van Baeten en Sen moest ook gepast uitkomen voor Sucaet na opnieuw een diepe bal van Baeten.

Lebbeke moest wachten tot de 20 minuten vooraleer Bihi bijna kon profiteren van een korte terugspeelbal van Bouchaala. De Paepe werd omspeeld maar zijn inzet werd in hoekschop gedevieerd. Drie minuten later moest Sen een scherpe voorzet van Cuzet over de lat tippen maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen: Bihi stuurde Dooms diep, die voorbij De Paepe in doel trapte: 0-1. Fel protest bij de thuisploeg omdat scheids De Vrieze een voorafgaandelijke fout op Degrande - die op de hakken werd getrapt en daardoor balverlies leed - niet floot.

Speelde het mee in een volgende fase? Hoe dan ook, toen Cuzet vijf minuten later over het been van Foket ging in de zestien ging de bal op de stip: Degrande knalde die voorbij Sen in doel: 1-1.

Nog twee fases voor het einde: Van Damme knalde een vrije trap op doel maar De Paepe kon met een ultieme reflex de bal van onder de lat halen. En scheids De Vrieze had al wat kaarten getrokken en na een charge op Kalkan mocht De Cock het gelag betalen en met een tweede geel afdruipen. Lebbeke dus met tien in de extra tijd in.

Dat eerste kwartier leek evenwel lang op niks uit te draaien. Er waren geen kansen aan beide zijden. Tot Van Der Bruggen Dolleslaegers dol draaide en teruglegde op Bihi die over het been van Dolleslaegers kon scoren: 1-2. De laatste fase was één minuutje voor het einde: Bouchaala kon Van Overschelde bedienen maar die besloot op de voeten van Sen.

Lovendegem slaagde in de tweede extra tijd er niet meer in het tij te doen keren. Na 9 minuten kon Van Impe Van Der Bruggen bedienen in de zestien en die kon al draaiend voorbij De Paepe in doel trappen: 1-3. En een minuutje voor tijd leed Baeten balverlies aan Van Der Bruggen die Van Impe bediende en die de zware 1-4 voorbij De Paepe kon trappen.

KSK Lebbeke ontvangt volgende Zondag Melsele dat met een onwaarschijnlijke penaltyreeks Zingem kon uitschakelen. Voor Lovendegem volgt dus een verder verblijf in 2e provinciale A, waar het nu ook het gezelschap zal krijgen van onder meer Waarschoot en Bassevelde.

20:28 Gepost door Geert Neirynck in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ksk lovendegem |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.