26-05-10

Dit hou je niet meer voor mogelijk

Geen debat met Vlaams Belang


26.05.2010 15.11u - Er is opnieuw commotie ontstaan rond het grote verkiezingsdebat dat de VRT en de RTBF samen zouden organiseren. Beide zenders waren al volop voorbereidingen aan het treffen, toen de MR liet weten niet te zullen deelnemen. Reden? Het Vlaams Belang is ook uitgenodigd in het programma. PS, cdH en Ecolo sloten zich vervolgens aan bij de Franstalige liberalen.

Na eerder protest van de RTBF, had de VRT het programma al aangepast. Zo zou het Vlaams Belang niet rechtstreeks in debat treden met een van de Franstalige partijen, en zou het programma op voorhand worden opgenomen, wat de RTBF de kans gaf om flink in de uitzending te knippen. Ook zou geen enkele Franstalige journalist een vraag hoeven te stellen aan iemand van onze partij.

Deze haast lachwekkende maatregelen bleken dus nog niet te volstaan. Zoals RTBF-journalist Christophe Deborsu onlangs nog zei, wordt in Wallonië “met argusogen gekeken naar het resultaat van het Vlaams Belang”. Het recente optreden van de Franstalige partijen maakt in ieder geval duidelijk dat het Vlaams Belang de énige partij is die het Franstalige en Belgische establishment écht schrik aanjaagt.

bron: http://www.vlaamsbelang.be

Mét andere woorden: een Franstalige journalist mag bijna bij wet geen interview afnemen van een Vlaams Belanger. Ik heb het op facebook al vergeleken met de houding van de BBC ten tijde van de jaren '80 toen leiders van Sinn Fein gedubd werden voor het Britse publiek omdat die niet rechtstreeks tot de kijkers mochten spreken.

Begrijpt u nu waarom wij dat gepolitiseerde en corrupte Wallonië eindelijk eens op hun plaats willen zetten? Of vindt u dan toch echt dat de vertegenwoordigers van vele honderdduizenden kiezers zonder gêne van het scherm mogen gehouden worden.

20:20 Gepost door Geert Neirynck in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen2010 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.