28-05-10

Meerderheid terug op lijn over cultuurcentrum: doekjes voor het bloeden, cultureel centrum op kapblok

beulsbijlVorige raad wou Open VLD al eens schepen Mouton ondervragen, maar die werd om dringende reden weerhouden, en dus kwam het punt terug op de agenda.

 

In parlementaire stijl antwoordde Nick Mouton dat de feitelijke realisatie doorgeschoven wordt naar een volgende legislatuur. Als doekjes voor het bloeden komt er mogelijk een subsidie voor wie infrastructuur moet huren, komt er een gesprek met het parochiaal centrum, een zittribune in de raadzaal en zal het RUP opgemaakt worden waarna er een plan kan komen dat in de volgende legislatuur moet gerealiseerd worden. Het plan sneuvelt – dixit Mouton – omdat met de school van het Eeksken en de riolering van de Bloemetjeswijk er dringender dossiers zijn.

 

Dit bevestigde dus al onze indruk die we hadden na de discussie enkele maanden terug: Nick Mouton kan zijn grootste project niet doorduwen in het College. Het is in wezen de CD&V die beslist wat er gebeurt want het voorstel van de tribune in de raadzaal kwam uit die fractie. En de cultuurliefhebbers? Die blijven dus nog enkele jaren op hun infrastructuurhonger zitten.

18:41 Gepost door Geert Neirynck in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gemeenteraad |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.