28-05-10

Sportterreinen: meer duidelijkheid van het College


SportterreinenbHet langverwachte RUP Sport is gisteren op de raad gekomen. Voor de raad wou Groen!-kopman Terry Gyselbrecht de raad nog eens overtuigen van zijn standpunt om het A- en B-terrein in kunstgras te laten leggen. Maar uit de discussie bleek dat dit geen optie is.

 

Wat is het probleem? Vooreerst groeien 2 verenigingen sneller dan de infrastructuur: de tennisclub en de voetbalvereniging voor wat de jeugdwerkingen betreft. Daarnaast is de sporthal krap aan te worden en zijn de reservaties bijna niet te volgen. Het is al lang de ambitie van het College om die sporthal aan- of bij te bouwen. Wij kunnen dat zeker volgen.

 

Bij de goedkeuring van het Gemeentelijk Structuurplan hebben we ons indertijd onthouden bij een amendement van de meerderheid om bebouwing toe te laten op die terreinen over het Holstraatje. Zeker omdat we het niet zagen zitten om opnieuw kantines en kleedkamers bij te bouwen. Alvast met de stelling dat er enkel een gebouw kan komen van 300 m² - wat eigenlijk zowat de oppervlakte is van de container van het tennis – kunnen wij ons vinden. Evenzeer met de beperking dat er geen reclameborden komen – behalve dan de zeildoeken van het tennis – kunnen we ons vinden. En zeker met het voorstel om een buffer te maken met de bewoners zijn wij het eens. Hoewel het ons toch lijkt dat het zicht vanuit bijvoorbeeld de Sportstraat op het sportterrein al heel wat slechter is dan waar de inwoners met dit nieuwe project mee te maken krijgen.

 

Feitelijk draaide een lange discussie gisteren vooral over de invulling en wat het indicatief plan voorstelt. Daar was vooral de vrees vanuit Open VLD dat dit plan opnieuw onoordeelkundig zou ingevuld worden. SP.a is een tegenstander van dit project. En evengoed kwam de vraag welke sportinfrastructuur er zou komen aan de te op te richten school (voorwaardelijk) in de Tulpenstraat.

 

Wij hebben het vrij kort gehouden door te stellen dat wij met deze uitbreiding geen parkeerproblemen verwachten. Uiteindelijk zal een club niet groeien omdat er meer terreinen zijn maar wel door de kwaliteit van de werking. Dat er misschien een probleem kan ontstaan als de sporthal uitbreidt is wel iets waar moet naar gekeken worden. Daarnaast haalde ik de passage aan van de bebouwing en blijf ik van mening dat die terreinen pas écht polyvalent kunnen zijn als die doorheen het jaar kunnen gebruikt worden, met name: kunstgras. De grond is daar niet van dien aard dat dit goede sportgrond kan zijn. Niet iedereen is even enthousiast over die oplossing – sommigen vrezen blessures (hoewel een uitgedroogd veld ook kwetsuren geeft) – maar wat ben je met terreinen die bij regenweer onbespeelbaar worden? Heel wat sporten blijven nu eenmaal wintersporten.

 

Daarnaast werd een amendement goedgekeurd dat de verharding mogelijk maakt tot 30%. Vooral van bij Open VLD werd daar op aangedrongen omdat die partij blijkbaar een atletiekpiste zou willen op die terreinen. Ook SP.a keurde dit amendement goed. Een beetje raar.

18:44 Gepost door Geert Neirynck in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gemeenteraad |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.