12-06-10

Ga stemmen!

Het is een constante in deze campagne: mensen die komen zeggen dat ze het 'beu' zijn, dat hun stem toch niks meer uithaalt.

Ik kan daar alleen maar op zeggen dat wie nu thuis blijft niet moet komen klagen dat alles hetzelfde blijft. Dit land verslijt in ijltempo staatshervormingen. Op amper 15 jaar is het federale model aan het einde gekomen. Het confederale model is zo mogelijk nog instabieler en hooguit een kortstondige tussenstop.

Als Vlaanderen moeten we dringend aan onze eigen verantwoordelijkheden leren werken zonder steeds te moeten kijken wat ze bezuiden Brussel uitsteken. Wij zullen de crisis moeten bestrijden, de criminaliteit, de islamisering van onze steden en alle problemen meer. En dan is er maar één optie: België ontbinden. De beslissing nu nemen in plaats van te staan drentelen op de dorpel die ons in de internationale politiek brengt als een volwaardig lid. Waar een pruts als Luxemburg wel staat, waar landen die minder inwoners hebben als Denemarken en Noorwegen zonder discussie al jaren staan zou Vlaanderen niet mogen staan? Komaan zeg!

Als men zegt dat het Vlaams Belang terug gaat naar zijn roots, klopt dat: meer dan ooit heeft België als staat gefaald. En dan is er maar één remedie: een eigen Vlaamse republiek.

De wereld zal er niet door stoppen met draaien, de regen zal blijven vallen maar we kunnen tenminste gaan werken aan ons plaatsje op deze aardkloot zoals wij willen. En dat willen we toch ook voor onszelf?

10:53 Gepost door Geert Neirynck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.