26-06-10

A-team

ateambjà, ik was ook een fan van 'The A-team' in de jaren '80 (en ik liet niet na om heel wat herhalingen te herbekijken). Het was allemaal zo eenvoudig toen en maatschappelijke problemen werden in 50 minuten opgelost. Ach, 't was een tijd.

Toen de remake ter sprake kwam wou ik die dus graag eens bekijken. Natuurlijk ontbreekt de originele cast: George Peppard is ondertussen al jaren dood en de rest van de cast had nadien allesbehalve florissante castings. En ze zijn ondertussen ook al 25 jaar ouder.

In de plaats daarvan een cast waar enkel Liam Neeson en Jessica Biel misschien een belletje doen rinkelen. En zou de film een reden kunnen zijn om de reeks opnieuw te maken? Want eigenlijk vertelt het verhaal de inleiding bij iedere aflevering, zij het dat het nu in Irak plaats vindt en niet meer in Vietnam.

De nodige A-teamhumor komt er uiteraard in voor: alle clichés passeren de revue en dat maakt het natuurlijk heel herkenbaar. Maar voor het overige lijkt het wel een cocktail van die humor met de 'Mission Impossible'-films. En ik blijf het toch moeilijk hebben met de manier waarop de digitale effectendoos ongegeneerd tot het einde wordt leeggemaakt in die films. Goed, er kwam wat geweld bij kijken toen maar eerder functioneel - zoals alles in die tijd eerder functioneel was; je weet wel - en nu vliegt het vuurwerk je rond de oren.

Deze film is net als de doos popcorn die je koopt voor de voorstelling: licht, snel verteerd en de volgende dag denk je er niet echt meer aan. Da's met deze film ook zo. Eén keer zal je hem met plezier bekijken maar om het zo te zeggen: het "A-team" verdient in het beste geval een C-: net geslaagd maar het kon veel beter.

22:49 Gepost door Geert Neirynck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: a-team |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.