09-07-10

Collegeberichten....

 • Het college neemt de princiepsbeslissing tot de aanleg van riolering en herinrichting van de Appensvoordestraat en geeft de opdracht aan TMVW om een ontwerper aan te stellen.  Er dienen voor dit project maximale subsidies van de Vlaamse Gemeenschap aangevraagd. In de loop van 2010 en 2011 zullen ontwerp, bestek en raming worden opgemaakt.  De uitvoering zal afhangen van het toekennen van subsidies maar er wordt gehoopt dat de werken in de 2012-2013 zullen kunnen worden uitgevoerd.
 • Het college neemt nota van het antwoord van het agentschap Wegen en Verkeer op zijn schrijven omtrent gebreken aan het wegdek van de N9.  Wegen en Verkeer zal in het voorjaar 2011 een asfaltoverlagen aanbrengen tussen km 59.5 en 60.7 en in het voorjaar 2012 tussen km 57.1 en 59.5.

  Sinds vandaag zijn er blijkbaar ook collegeberichten. Handig voor ons, want meestal duurt het enkele weken vooraleer we de definitieve verslagen in handen krijgen. Tenzij je natuurlijk parkeert op het gemeentehuis.

  De eerste twee zijn interessant. Vooral de eerste dan.

  Als dit klopt, dan zal vanaf 2013 Lovendegem jarenlang met rioleringswerken zitten: zowel Appensvoorde als de riolering in Azaleastraat-Bremstraat zouden op hetzelfde moment doorgaan. Nadien - rond 2015 volgens de planning - volgt dan de rest van de Bloemetjeswijk en is er ook kans dat de bouw van een school op de terreinen aan de Tulpenstraat, waar blijkbaar niet iedereen even enthousiast over is, bezig is. Het kan natuurlijk ook nog enkele jaren duren. De werken in de Sportwijk en Kort Eindeken hadden ook al een drietal jaar vertraging.

  Wat de Grote Baan betreft: een beetje kosten op een Kerkhof.Van de grote plannen om tot een herinrichting over te gaan is er niks meer te horen de komende tijd. Met de geplande heropmaak van het mobiliteitsplan in Lovendegem zou het wel eens handig zijn om te weten waar de hogere overheid denkt naar toe te gaan met die weg.

  12:02 Gepost door Geert Neirynck in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

  De commentaren zijn gesloten.