14-07-10

11 juli: Lovendegemse verenigingen boven!

De vrees dat het parochiaal centrum zondagmiddag een oven ging zijn, was een stukje onterecht. Gelukkig maar.

Het zorgde er wel voor dat heel wat mensen later binnenkwamen waardoor de 130 aanwezigen (de optredende koren mogen er gerust bijgeteld worden) de zaal toch goed vulden.

Een delegatie van het Sint-Maartenskoor (het jongerenkoor van Lovendegem) mocht de spits afbijten. Maar ergens klopte het geluid toch niet helemaal. Het klonk allemaal nogal dof maar het enthousiasme van de kleintjes oversteeg dat.

Nadien volgde LOKO en dat blijft klasse. Zelfs in een kleine bezetting.

Vervolgens was het de beurt aan het rijpste koor van Lovendegem: Singhet Vro. Rika Demoen mag dan al onder de 'kranige tantes' vallen, ze slaagde er toch in om de zaal enthousiast te laten meezingen. Eerst aarzelend (want 'Lied van mijn Land' kennen blijkbaar steeds minder mensen, idem voor 'Jutho' en het 'Arteveldelied') maar bij 'Klokke Roeland' ging het heel wat vlotter. Hier en daar zelfs met de Genssche klanken.

Bij de samenzang kwamen gekende klassiekers als het Reuzenlied, Vier Weverkens, Anne Marieken en de recentere als 'Land van Maas en Waal' en 'Laat ons een bloem' op het menu en dat zorgde voor heel wat sfeer in de zaal. Lovendegem zingt...het kan dus toch.

Naderhand volgde de uitrijking van de Prijs voor Cultuurverdienste aan iemand waarvan gedacht wordt dat het de moeder van Schepen Mouton is, met name Erna Mouton. Ze werd beloond voor haar inzet voor LovArte, dat volgend jaar een nieuwe editie krijgt. De geldprijs, eerder een waardebon, zal gebruikt worden om een tentoonstelling op te zetten.

De avond werd - voor de receptie - afgesloten met 'De Vlaamse Leeuw'.

11:00 Gepost door Geert Neirynck in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.